Koudebruggen

SkamoWall Systeem als oplossing voor koudebruggen

Naast slechte isolatie van de woning, zijn koudebruggen ook een oorzaak van bijvoorbeeld warmteverlies in de woning. Koudebruggen kunnen zich voordoen op verschillende plaatsen en ontstaan op het moment dat de binnenwand rechtstreeks in verbinding staat met buiten. Ook wanneer de woning goed geïsoleerd is, kan er soms alsnog een koudebrug ontstaan. Deze zijn terug te vinden in de overgang van de muren naar de vloer of van de muren naar het plafond.

Ontstaan van koudebruggen

Een koudebrug ontstaat voornamelijk bij gevelmuren, waar de binnenwand in verbinding staat met de buitenmuur.

Koudebruggen zijn te herkennen aan bijvoorbeeld schimmelplekken of wanneer er een duidelijk verschil in temperatuur te voelen is op de
wand.

De oorzaak van de koudebrug kan te maken hebben met slechte afwerking of afdichting, maar ook met de opbouw van het gebouw. Wanneer er geen isolatie of onderbrekingen in de isolatie aanwezig zijn, komt de kou de woning binnen in de winter en andersom in de zomer zal de warmte binnenkomen in de woning.

Warmteverlies is verleden tijd met het SkamoWall Systeem

Met het plaatsen van het SkamoWall Systeem wordt er een extra isolerende laag gecreëerd wat de koudebrug onderbreekt. Daarmee is het warmteverlies verleden tijd.

Het SkamoWall Systeem is verkrijgbaar in verschillende dikte, met elk zijn eigen isolatie-eigenschappen. Zo kan er voor iedere situatie gekeken worden naar de mogelijkheden voor een betere isolatie.

Het SkamoWall Systeem is een licht en milieuvriendelijk product, niet brandbaar, snel te verwerken en geeft een strak eindresultaat.

Heeft u een vraag over het SkamoWall Systeem?

Stuur ons een bericht, zodat één van onze specialisten u kan voorzien van het juiste antwoord.