Vocht en condens

SkamoWall Systeem als oplossing voor vocht en condens

Wanneer er in de ruimte grote temperatuurverschillen aanwezig zijn, kunnen er vochtproblemen ontstaan. Met deze temperatuurverschillen ontstaat er bijvoorbeeld condens vocht.

SkamoWall Systeem absorbeert en reguleert vocht in de muur

Wanneer vochtige lucht niet goed afgevoerd kan worden, zal de muur gaan condenseren en kunnen problemen als schimmel snel ontstaan. Dit wordt vaak aangetroffen in kelders, maar kan ook ontstaan in slaapkamers, badkamers of garages. Naast condens vocht kan er ook sprake zijn van doorslaand vocht.

Doorslaand vocht tast bouwconstructies aan en daarmee ook de waarde van het huis of gebouw. Dit probleem is te herkennen aan het ontstaan van vochtplekken, schimmels en een muffe lucht. De oorzaak van doorslaand vocht kan te maken hebben met de gevel, constructiefouten in de bouw of voegen die door de tijd zijn aangetast.

Het SkamoWall Systeem werkt vochtregulerend; het vocht word in het systeem opgeslagen verplaatst naar een droger gedeelte van het materiaal. Wanneer de ruimte geventileerd wordt zal het materiaal het vocht weer loslaten.

Snelle installatie met behulp van het SkamoWall Systeem

Tijdens een verbouwing of renovatie kan het erg lang duren voordat de wand in zijn geheel afgewerkt kan worden. Met behulp van het plaatsen van het SkamoWall Systeem is deze wachttijd niet meer van belang en kan de muur direct netjes afgewerkt worden.

Het SkamoWall Systeem zorgt ervoor dat het resterende vocht dat in de muren zit geabsorbeerd wordt en het vocht in de ruimte reguleert zodat deze geen problemen meer veroorzaakt. Het SkamoWall Systeem is een licht, brandwerend en milieuvriendelijk product.

Heeft u een vraag over het SkamoWall Systeem?

Stuur ons een bericht, zodat één van onze specialisten u kan voorzien van het juiste antwoord.